Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ag.elutherios.axarnon 24

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην οδό Αχαρνών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο των πολυήμερων εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων «Εόρτια 2018», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και εγκαθίδρυση της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Κοσμοσώτειρας.

Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου κατέκλυσε πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να προσκηνύσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας και να τιμήσουν τον προστάτη της ενορίας τους.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε Πνευματικό - Εξομολόγο τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Νέου Κόσμου, Αρχιμ. Νικόδημο Καβαρνό.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, όπου μίλησε για την θυσιαστική αγάπη της Αγίας Ανθίας στον Άγιο Ελευθέριο και στην σημασία της χριστιανικής οικογένειας.

"Η πίστη του Αγίου Ελευθερίου στο Χριστό, η Χάρις του Θεού και η ευχή της μάνας κράτησε όρθιο τον Άγιο τη στιγμή του μαρτυρίου" - ανέφερε χαρακτηριστικα ο Επίσκοπος Θεσπίων.

Τέλος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 235419
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: