Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

eorti ag spiridona 69

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Αιγάλεω.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τους εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο του Ναού π. Στέφανο Βερύκοκο, ο οποίος χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο πριν από 14 χρόνια και είναι πατέρας 5 τέκνων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα.

''Καθήκονα μας είναι να μιμηθούμε αν όχι όλη την ζωή του Αγίου, τουλάχιστον τις αρετές του, την άκρα ταπείνωση, την ζωντανή του πίστη και την άοκνη προσπάθεια για την επικράτηση του Θελήματος του Θεού'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: ''Υποχρέωσή μας είναι να γίνουμε Άγιοι. Μη μας εκπλήττει αυτό, και μην νομίζουμε ότι είναι αδύνατο στις ημέρες μας να γίνουν Άγιοι. Και δυνατόν είναι και υπάρχουν και μεταξύ μας άνθρωποι Άγιοι''.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Δομέστικου της Μ.τ.Χ.Ε Δημοσθένη Παϊκόπουλου και του Λαμπαδάριου Ιωάννη Γαβαλάκη.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, η ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού να συνοδεύει τον καθένα στην ζωή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 262414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: