Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

agios spiridonas stadioy 8

Φωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Καρπαθάκης


Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη την Αθήνα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς Τιμήν του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παγκράτι.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμεντας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μορφή και την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος.

"Το απόλυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνος είναι αυτό που οριοθετεί και σηματοδοτεί την παρουσία του Αγίου στην λειτουργική προσευχή της Εκκλησίας μας, που προβάλλει ενώπιον μας απόψε. Η Χάρις του Θεού κατέστησε τον Άγιο Σπυρίδωνα από ποιμένα προβάτων σε ποιμένα της ποίμνης του Χριστού, και όσο άδειαζε από εγωισμό και καθαριζόταν, τόσο γέμιζε από την χάρη του Θεού'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μεθώνης τόνισε: ''Ως επίσκοπος επιτελούσε θαυμαστά, γιατί για τον Επίσκοπο είναι φυσικό να συλλειτουργεί με του Ιερείς, για τον Άγιο Σπυρίδωνα όμως που ζούσε μία υπερφυσική κατάσταση, δεν λειτουργούσε μόνο με τους Ιερείς. Είχε συλλειτουργούς τους Αγίους Αγγέλους. Και όταν έβγαινε ο Άγιος στην ωραία πύλη να πεί το Ειρήνη πάσι, δεν απαντούσε ο χορός το, και το πνεύματι σου, αλλά οι Άγιοι Άγγελοι.''

''Το Άγιο Λείψανο του Αγίου εδώ και τόσους αιώνες παραμένει άφθαρτο, και από την Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε στην Νήσο Κέρκυρα όπου και παραμένει και επιτελεί θαύματα. Θαύματα όπως να σώσει την Κέρκυρα από λοιμούς και άλλες αρρώστιες και αυτό μας το θυμίζουν οι πολλές λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα καθ' όλο το έτος''.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ''Σε μία εποχή, εγωκρατούμενη, αλλοπρόσαλλη, δραματικά εκκοσμικευμένη όπου υπάρχει το ενδεχόμενο το άσπρο να παρουσιάζεται μαύρο και η αλήθεια ως ψέμα, έρχεται ο Άγιος Σπυρίδων απόψε και μας δίνει ελπίδα στην ακρωτηριασμένη ελπίδα μας. Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε στον Άγιο Σπυρίδωνα να μας δίνει Αγίους Ιερείς, Αγίους Επισκόπους, Αγίους Χριστιανούς, για να μπορούν να είναι φάροι αγάπης μέσα σε αυτόν τον εγωκρατούμενο κόσμο και την αλλοπρόσαλλη εποχή. Και σε ώρες δύσκολες, σε ώρες προσωπικής ανασφάλειας ας ανοίγουμε τα μάτια του σώματος μας, να κοιτάμε τον Ιεράρχη του Χριστού και να του λέμε μία διάφανη, διαχρονική και εκκλησιολογική ευχή «Άγιε Ιεράρχα του Χριστού Σπυρίδωνα Θαυματουργέ πρέσβευε και υπέρ υμών»".

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κυριακός Τσούρος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την συμμετοχή και στην φετινή πανήγυρη του Ιερού Ναού και του ευχήθηκε καλή δύναμη για τις επόμενες ημέρες που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος και Ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

agios spiridonas stadioy 1

Εμφανίσεις: 234787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: