Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

esperinos ag spiridona 49

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον Προϊστάμενο π. Γεράσιμο Γκουντρουμπή, τον Εφημέριο π. Στέφανο Βερύκοκο, τον Ιεροδιάκονο π. Δημήτριο Παπαφώτη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο, τα χαρίσματα και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα.

''Ο Άγιος Σπυρίδωνας πρώτα απ' όλα ήταν άνθρωπος πίστεως και αναδείχθηκε ένας άριστος Ποιμένας του λαού του Θεού που μέχρι και σήμερα με το παράδειγμά του φωτίζει και καθοδηγεί ολόκληρη την Οικουμένη. Για αυτό και η Χάρις του Θεού τον ανέδειξε Θαυματουργό, όχι μόνο όσο ζούσε αλλά μέχρι και σήμερα'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

''Το άφθαρτο σκήνωμά του Αγίου Σπυρίδωνα διαρκώς μας υπενθυμίζει ότι πάνω και πέρα από τα υλικά, υπάρχουν τα αιώνια, τα επουράνια, τα άφθαρτα τα αληθινά και ότι αυτά πρέπει να βρίσκονται στην ψηλότερη θέση των προτεραιοτήτων της ζωής μας'' πρόσθεσε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως.

''Για εμάς τους Χριστιανούς οι μνήμες των Αγίων είναι μία ευκαιρία επαληθεύσεως και αναζωπυρώσεως της πίστεώς. Είναι μία ευκαρία για να δοξάζεται ο Θεός, αλλά και μία ευκαρία για να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους Αγίους'' συμπλήρωσε ο κ. Προκόπιος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Ας ακολουθήσουμε σταθερά του παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνα και ας το κάνουμε πράξη το παράδειγμά του στην καθημερινότητά μας. Ας μιμηθούμε την πίστη του, την αγάπη του προς τον Θεό και τον πλησίον, την φιλανθρωπία του και την υπομονή του''.

Να σημεωθεί ότι τους ύμνους έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Δομέστικου της Μ.τ.Χ.Ε Δημοσθένη Παϊκόπουλου και του Λαμπαδάριου Ιωάννη Γαβαλάκη.

Τέλος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 286535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: