Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018

thesp1

Άγιος Ελευθέριος | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας υποδέχθηκε στην διασταύρωση των οδών Καυτατζόγλου και Αχαρνών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στην συνέχεια με πομπή η Ιερά Εικόνα μεταθέρθηκε στον Ιερό Ναό, όπου ακολούθησε η εγκαθίδρυση της, παρουσία πλήθους πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας αγιογραφήθηκε στο Ιερό Κελλί Αγίου Νικολάου «Μπουραζέρι» Αγίου Όρους.

Αμέσως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ναού π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αγάπη με την οποία περιβάλλει τα 1α Εόρτια του Αγίου Ελευθερίου, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών για την παρουσία του στην σημερινή ιστορική ημέρα για την ενορία του Αγίου Ελευθερίου και τον π. Αρσένιο από το Ιερό Κελλί Αγίου Νικολάου «Μπουραζερίου» για την αγιογράφηση της Εικόνας.

''Καθώς η Παναγία η Κοσμοσώτειρα ιστορήθη εν Αγίω Όρη, αισθανόμαστε ότι η ενορία μας θα φέρει και την ευλογία του Αγίου Όρους. Η Παναγία η Κοσμοσώτειρα αποτελεί σύμβολο για όλους τους Θρακιώτες, αλλά και για μένα προσωπικά, που η καταγωγή μου είναι από τον Έβρο, η Παναγία η Κοσμοσώτειρα αποτελεί την παρηγοριά μου. Επίσης η εικόνα αυτή θα μας θυμίζει την πατρίδα μας, την ταλαιπωρημένη Θράκη μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Θεμιστοκλής.

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι ''η Παναγία αποτελεί το πρότυπο για κάθε Άγιο.''

''Αυτό που ζητάει η Παναγία μας είναι να αποδείξουμε αν είμαστε παιδιά της και θα το αποδείξουμε αυτό αν είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας και πραγματικά αδέλφια'' πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και συνεχάρη τον π. Θεμιστοκλή και τους συνεφημερίους του για την πρωτοβουλία τους να εγκαθιδρυθεί η Εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στον Ιερό Ναό.

Κλείνοντας ο κ. Συμεών υπογράμμισε: ''εύχομαι να δημιουργήσουμε χώρο στην καρδιά μας, προκειμένου η Παναγία η Κοσμοσώτειρα να φέρει στην καρδιά μας τον Χριστό''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΕΟΡΤΙΩΝ»

Εμφανίσεις: 301185
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: