Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/12 12:44

461509805

Πέραμα | Δήμητρα Παναγοπούλου


 

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου Περάματος στον ομώνυμο Ιερό Ναότης Αττικής.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Πάτρα, τους συνεφημέριους του καθώς και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Πλήθους πιστών από το Πέραμα αλλά και από τους όμορους δήμους κατέκλησαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο του Περάματος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου έως την Γερμανική Σκάλα συνοδεία της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε ρίψη στεφάνου στην μνήμη του «Αφανούς Ναύτου».

Στην λιτανεία συμμετείχαν η βουλευτής Β’ Πειραιά κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης , εκπρόσωποι του δήμου Περάματος καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σπουδαστές από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, ο αντισυνταγματάρχης Στέργιος Αναστασιάδης, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 261022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: