Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

antikarkiniko 4

Φωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Καρπαθάκης


Με σεμνότητα εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών ''ο Άγιος Σάββας'', την Εορτή του προστάτου των καρκινοπαθών Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος του Προισταμένου του Ιερού Ναού π. Νεκταρίου Μηλιώνη και συμμετεχόντων Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Όλοι ξέρουμε ότι ο Άγιος Σάββας στηρίζει όλους τους πονεμένους, τους ασθενείς, διότι πρόκειται περί ενός θαυματουργού μεγάλου Αγίου. Δεν είναι τυχαίο ότι η Εκκλησία μας τον ονόμασε όχι μόνο Άγιο, αλλά Σάββα τον Ηγιασμένο, διότι πράγματι η πρεσβεία του Αγίου, τα χαρίσματα τα οποία έλαβε από τον Θεό είναι τέτοια, τα οποία διαχρονικά μέσα στους αιώνες παρηγορούν τον άνθρωπο, και είναι μία ρεαλιστική μαρτυρία της παρουσίας της χάριτος του Θεού στους ανθρώπους. Ο Άγιος Σάββας είναι και για έναν άλλο λόγο ιδιαίτερος για ανθρώπους που δοκιμάζονται, που πάσχουν, που πονούν, που υποφέρουν, που έχουν ερωτηματικά, απορία μπροστά στην ασθένεια, που βλέπουν να ταράζεται το σώμα μπροστά στις ταλαιπωρίες της ασθένειας, να αλλάζουν σχέδια, προοπτικές''.

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών σημείωσε: ''Ο Άγιος Σάββας επέλεξε μέσα από μία μακρά πορεία μακράς ασκήσεως, μίας ασκήσεως που ήταν μία θυσία διαρκής αγάπης, προσευχής και επικοινωνίας με τον κάθε πονεμένο. Επέλεξε να τηρήσει το κατ' εικόνα όπως λέμε στο δοξαστικό του εσπερινού. Να διατηρήσει ακέραιη, πεντακάθαρη την εικόνα του Θεού μέσα στην ύπαρξη του, διότι μόνο όποιος διατηρεί την εικόνα του Θεού μέσα στην ζωή του, μπορεί να είναι παρηγοριά μέσα στον κόσμο και ελπίδα και ζωή για κάθε άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος, μπορεί να απευθύνεται στον Άγιο Σάββα με την σιγουριά και την βεβαιότητα ότι ο Άγιος Σάββας μπορεί να τον καταλάβει και μπορεί να τον αισθανθεί κοντά του".

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου εντός του Νοσοκομείου και οι νοσηλευόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο και να λάβουν την ευλογία προς ενδυνάμωση τους.

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Σάββα στον Ιερό Ναό του Νοσοκομείου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

antikarkiniko 1

Εμφανίσεις: 248486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: