Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/11 22:38

girokomeio athinon 4

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Καρπαθάκης


 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινόςτης Εορτής του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Ανδρέα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γηροκομείου Αθηνών σήμερα 29 Νοεμβρίου 2018.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ.Παύλος. πλαισιούμενος του Προισταμένου του Ιερού Ναού π.Θεοδώρου Γρηγοράκη και συμμετεχόντων Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον Θείο Λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Παύλος μεταξύ άλλων ανέφερε "Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας ήταν ο πρωτόκλητος Ευαγγελιστής και με κέντρο τα Ιεροσόλυμα γύρισε και κήρυξε σε όλη τη Μικρά Ασία, ενώ κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη στο τότε Βυζάντιο.Εκεί που τώρα τιμάται σαν πολιούχος της Κωνσταντινούπολης."

"Μετά από εκεί πήγε σε πολλές πόλεις, τον έδειραν, τον φυλάκισαν, τον βασάνισαν, έως και ένα δάχτυλο του έκοψαν, ώσπου ο Χριστός τον θεράπευσε για να συνεχίσει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα. Μετά έφτασε στην Πάτρα, όπου εκεί βρήκε ένα μεγάλο κύκλωμα από μάγους, που τους έπαιρναν τα χρήματα. Εκεί τον συνέλαβαν, τον κακοποίησαν και τον στάυρωσαν με το κεφάλι προς τα κάτω" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος.

Τον Ιερό Ναό αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το κρύο κατέκλυσε πλήθος ευλαβών προσκυνητών, για να συνεορτάσει τον προστάτη του Απόστολο Ανδρέα.

Τέλος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεοχωρίου κ.Παύλου.

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

girokomeio athinon 1

Εμφανίσεις: 304182
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: