Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

epos 40 beroia 5

Μέσα σε κλίμα πατριωτικού και θρησκευτικού ενθουσιασμού τα παιδιά των κατηχητικών της ενορίας Αγίας Παρασκευής Βεροίας, παρουσίασαν γιορτή αφιερωμένη στο Μακεδονικό αγώνα αλλά και στο έπος το ΄40.

Αναφέρθηκαν εκτενώς στο πρόσωπο του ήρωα Παύλου Μελά αλλά και πολλών Μακεδονομάχων που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

Στην συνέχεια στο δεύτερο μέρος , μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θύμισαν τα παιδιά τις δυσκολίες αλλά και τις νίκες στο μέτωπο του πολέμου του 1940.

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν ποιήματα και τραγούδια στα οποία φανερώθηκε η αγάπη των παιδιών για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα.

Στην γιορτή που συμμετείχε πλήθος κόσμου, τονίστηκε πως αν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε ενορία, σε κάθε σχολείο, διατηρείται αυτή η φλόγα και η αγάπη για τον Χριστό και την Πατρίδα στις ψυχές των παιδιών μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε όσους από έξω και μέσα από την χώρα μας, επιβουλεύονται την Μακεδονία αλλά και την Πατρίδα μας…

Γι΄ αυτό αποτελεί παρήγορη ελπίδα για όλους μας να βλέπουμε στις μέρες μας να ανθίζει σε κάθε νεανική ψυχή η αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα μας!

epos 40 beroia 1

epos 40 beroia 1

epos 40 beroia 1

epos 40 beroia 1

epos 40 beroia 6

Εμφανίσεις: 207394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: