Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

sillogos pilion 3

Με αισθήματα πνευματικής χαράς, εθνικής υπερηφάνειας και δοξολογικής ευχαριστίας πρός τον Θεό, σήμερα Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Πύλου «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» προσκάλεσε στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, επί της οδού Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας, στο κέντρο των Αθηνών, όλα τα μέλη του, όλους τους παρεπιδημούντες Μεσσήνιους στην Αθήνα, καθώς και όλους τους φιλέορτους πιστούς Χριστιανούς, ώστε να εορταστούν με την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δύο σημαντικά γεγονότα: η μεθεόρτια μνήμη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας (24 Σεπτεμβρίου) και η ανάμνηση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (8 Οκτωβρίου 1827).

Κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία του Συλλόγου και η διανομή των άρτων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πύλο, σε όλο το εκκλησίασμα.

Πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτριο Μισυρλή και σε όλους τους πιστούς διεβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και επαίνεσε την συνεχιζόμενη επί πολλά έτη πρωτοβουλία του λέγοντας οτι: «... η ευλογία της Παναγίας, της επωνομαζομένης Μυρτιδιωτίσσης, ήταν και είναι πάντοτε ευεργετική σε κάθε αγαθό και δίκαιο έργο υπέρ πίστεως αλλά και υπέρ της πατρίδος. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 η ναυμαχία του Ναυαρίνου, στις 8 Οκτωβρίου του 1827, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της Επαναστάσεως του Γένους, καθώς και η εναρκτήρια αφορμή για την άμεση παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων υπέρ των Ελλήνων, μετά από τετρακόσια χρόνια δεινής σκλαβιάς. Η δυτική ακτή της χερσονήσου στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο Πέλαγος, δέχθηκε τα μύρα της Παναγίας και τον ηρωϊσμό των πιστευόντων στο Τίμιο και Πανίερο Πρόσωπό Της».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πύλου «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» κ. Δημήτριος Μισυρλής ευχαρίστησε τον π. Βαρθολομαίο για τις ευχές που διαβίβασε σε όλα τα Μέλη του Συλλόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τους κάλεσε στο προαύλιο του Ιερού Ναού για το εορταστικό κέρασμα της ημέρας.

sillogos pilion 1

sillogos pilion 1

sillogos pilion 1

sillogos pilion 1

sillogos pilion 1

Εμφανίσεις: 188489
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: