Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

pefanis 2018 58

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Στον περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας , Ιερούργησε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο και τον Ιεροδ. π. Θωμά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Θεοκλήτος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου.

''Πίσω από το πρόβλημα του πλουσίου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής κρύβεται όλο το κοινωνικό πρόβλημα στον κόσμο ολόκληρο'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Υπάρχουν ιδεολογίες που λένε ότι θέλουν να φέρουν την ισονομία και την ισότητα σε όλους και παίρνουν από τον πλούσιο να δώσουν στον φτωχό με την βία, αυτό είναι απαράδεκτο. Ο Θεός θέλει ελευθερία σκέψης και ελευθερία κινήσεων'' πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.

Ο αγώνας που έχει ο άνθρωπος να αποκτήσει συνεχώς και περισσότερα υλικά αγαθά έχει φτάσει την ζωή μας στα έσχατα. Ο καθένας έχει ανάγκη να επιβιώσει αλλά το παραπανίσιο τι το θέλουμε;'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: ''Εάν δεν μάθουμε να είμαστε άνθρωποι αγαθοί, φιλεύσπλαχνοι τότε καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας. Αποτέλεσμα του εγωισμού είναι όλα τα κακά που έρχονται στη ζωή μας και στην κοινωνία μας''.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Αρτοκλασία για τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων , προς τιμή των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των Ουράνιων Δυνάμεων, που όπως ανέφερε ο π. Ειρηναίος είναι ο στρατός του Θεού -ο δικός μας στρατός- γιατί όλοι μας έχουμε τον φύλακα άγγελό μας.

Παρόντες ήταν ο τ. Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος, ο Πρόεδρος Ο.Π.Α.Α. Καλλιθέας κ. Ευσταθίου, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ασκούνης, η κ. Άννα Γιαννάκου - Πάσχου, ο κ. Πολυχρονίδης κ.α.

Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Συνδέσμου των ''Εν Αθήναις Σεριφίων'' κ. Κουζούπης, με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και πολλοί πολιτευτές.

Προ του Δι’ ευχών ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στο Ναό, καλωσόρισε και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των ''Εν Αθήναις Σεριφίων'', τους πολιτευτές και τον Δήμαρχο Καλλιθέας και όλο το Δημ. Συμβούλιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 265621
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: