Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

eorti agfilippou 2

Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, ημέρα κατά την οποίαν τιμάται στη συγκεκριμένη ενορία η μνήμη του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου από το έτος 1866, αλλά και κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήρια του ο Προϊστάμενος του συγκεκριμένου Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. 

Το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος υπό πλειάδος κληρικών και συμπροσευχομένων από του Ιερού Βήματος των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κηρύτοντας τον θείο λόγο προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τους τον Απόστολο Φίλιππο και ως γνώμονα στη ζωή τους την βεβαιότητά του ότι «όν έγραψε Μωσής εν τω νόμω και οι Προφήται, ευρήκαμεν».

Τέλος ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήρια του Πρωτοσύγκελλο να έχει υγεία και δύναμη στο έργο του. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου για την παρουσία του, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί τιμή και ευλογία για την επαρχία μας, ενώ κατακλείοντας ευχήθηκε στον Πρωτοσύγκελλο να έχει υπομονή και καρτερικότητα στο έργο της διοίκησης και να συνεχίσει να είναι ο συνεκτικός παράγοντας μεταξύ Επισκόπου και Ιερέων.

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

eorti agfilippou 1

Εμφανίσεις: 300782
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: