Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

agios neilos peiraias 44

Φωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Καρπαθάκης


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νείλου του Μυροβλήτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στον Πειραιά.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Μπάτση, τον συνεφημερίων του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νείλου του Μυροβλήτου, όπου Ιερά του Λείψανα φυλάσσονται στον μοναδικό σε όλη την Ελλάδα Ιερό Ναό του Αγίου στον Πειραιά.

''Ο Άγιος Νείλος μέσα σε 50 χρόνια μετέστη από την φθορά και τον θάνατο στην αιωνιότητα και μακαριότητα του αγαπημένου του Νυμφίου Χριστού. Τον ενταφίασαν οι συνασκητέ του εκεί στην έρημο του αγιωνύμου Όρους Άθω και μετ' ολίγον χρόνων αυτός ο μικρός, ο απέριττος, ο φτωχικός τάφος έγινε πηγή ιαμάτων αλλά και αναβλύζουσα πηγή μύρου θαυμαστού'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε: ''Να λοιπόν ενώπιον μας ένα πραγματικό πρότυπο. Ο Άγιος Νείλος επειδή προσορμίστηκε στο λιμάνι του Παναγίου Θέου κέρδισε και πέτυχε των επαγγελλιών του Θεού. Νίκησε την φθορά και τον θάνατο και έγινε διαχρονικό πρόσωπο, έτσι ώστε σήμερα εδώ όλοι εμείς να είμαστε οι πιο ζώσα απόδειξη ότι πέτυχε ο άνθρωπος αυτός στην ζωή του και εδοξάσθη υπό του Θεού και εμεγαλύνθη και είναι σήμερα ενώπιόν μας μοναδικό και ανεπανάληπτο υπόδειγμα ενθέου ζωής και βιωτής αγίας''.

''Να μία πρόκληση και μία πρόσκληση στην δική μας μικρότητα, να αποβούμε και εμείς θεοηδείς και θεοϋφαντη, γιατί όλοι έχουμε κληθεί στο δείπνο της αγάπης του Θεού και στην κοινωνία της αγιότητός Του. Καλούμεθα να προσλάβουμε τα μηνύματα του Οσίου μας, να χαριτωθούμε και εμείς νικώντας τον κόσμο της φθοράς και του θανάτου. Να γίνουμε μέτοχοι Θείας, ακτίστου ζωής και χάριτος'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπογράμμισε: ''Ο κόσμος δεν θα αλλάξει, ούτε με τις φιλοσοφικές ενοράσεις, ούτε με τα πολιτικά συστήματα. Θα αλλάξει μόνον τότε, όταν ενστερνιστεί το μήνυμα της ζωής του Οσίου Νείλου, όταν αγαπήσεις τον Πανάγιο Θεό εξ όλης της καρδίας, εξ όλης της ισχύος, εξ όλης της διανοίας και τον συνάνθρωπο ως σεαυτόν. Ο Άγιος Νείλος μέσα σε 50 γήινα χρόνια έκλεισε τους αιώνες και σήμερα παρίσταται ενώπιόν μας για να μας προσφέρει την διδαχή της σωτηρίας''.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου Νείλου στους δρόμους του Πειραιά, συνοδεία αγήματος, της φιλαρμονικής και παρουσία πλήθους πιστών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: