Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

amfiali 1

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ο Αγιασμός για την έναρξη των συναντήσεων των Κύκλων φοιτητών και νέων γονέων στην ενορία Παναγίας των Βλαχερνών, Αμφιάλης - Κερατσινίου.

Ακολούθησε εμπνευσμένη ομιλία από τον ιατρό και ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου, με θέμα: «ο Άγιος Νικηφόρος και οι συνασκηταί του λεπροί».

Ο π. Ευάγγελος ενθουσίασε τους 200 περίπου ακροατές, παραθέτοντας προσωπικές εμπειρίες και βιώματα από τις αγιασμένες και ηρωϊκές αυτές μορφές του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων και ο χαρισματικός γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης, ο κρυφός και χαμογελαστός Άγιος της εποχής μας.

Να σημειωθεί ότι στον Αγιασμό για την Έναρξη των Κατηχητικών σχολείων της ενορίας, συμμετείχαν εφέτος 607 παιδιά, τα οποία χάρηκαν μαζί με τους γονείς τους την ψυχαγωγική εκδήλωση που ακολούθησε και περιελάμβανε: laser tag για τα παιδιά του Λυκείου, πίστες survivor για τα παιδιά του Γυμνασίου, φουσκωτά και κουκλοθέατρο για τα παιδιά του Δημοτικού.

Επίσης, ξεκίνησαν τα μαθήματα της Σχολής Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών και οι πρόβες της Παιδικής Χορωδίας, καθώς και το Θεατρικό Εργαστήρι, που πλαισιώνει τις Εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού.

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

amfiali 2

Εμφανίσεις: 255207
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: