Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/07 00:32

metheortos litania 84

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 ο Μεθεόρτιος Εσπερινός στον περικαλλή Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας - Αιγάλεω.

Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μελέτιο Καλονάκη, των συνεφημερίων του καθώς και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Προφήτου Ηλιού στους δρόμους της ενορίας, παρουσία Εφέδρων Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς και της Μπάντας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου και των τοπικών αρχών.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου και αναφέρθηκε στον βίο του Προφήτη Ηλία.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μελέτιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο για την παρουσία του, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η φετινή πανήγυρη.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την Ιερά Λιτάνευση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε σύντομη μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς Μικράς Ασίας από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Ναού ενώ ο Προϊστάμενος του Ναού π. Μελέτιος Καλονάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση δημιουργίας νέων τμημάτων από το καινούργιο εκκλησιαστικό έτος στον Ιερό Ναό Αγιογραφίας, Παραδοσιακών Χορών, Δανειστικής Βιβλιοθήκης καθώς κοινωνικού φροντιστηρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: