Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 12:00

pilaia 40

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με την λαμπρότητα που αρμόζει στον μεγάλο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη εορτάστηκε η πρυφόρος εις ουρανούς ανάβασις του στην καθέδρα της Πυλαίας, τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό Παν. Αρχ. π. Ιάκωβο Αθανασίου, τους Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως αλλά και όμορων αυτής και τους Εφημερίους του Ναού με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Παν. Αρχ. π. Δημήτριο Τζιαφά.

Ο ευσεβής Λαός της Πυλαίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη υπερεπλήρωσε τον εορτάζοντα Ναό με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Πόλης κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, τους Βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης κ.κ. Σάββα Αναστασιάδη και Γιώργο Λαζαρίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Φάνη Παπά, Δημοτικούς Συμβούλους, κ.α.

Στο κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε μεστά στη μεγάλη μορφή του Προφήτου Ηλιού και στην ξεχωριστή θέση που κατέχει ανάμεσα στους Προφήτες και στη συνείδηση του Λαού και υπεγράμμισε τη σημασία των θαυμαστών σημείων του Προφήτου πολλά χρόνια πριν τον ερχομό του Μεσσία και Λυτρωτή του κόσμου Ιησού Χριστού.

Αξίζει να αναφερθεί η συνεχομένη ροή των πιστών στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα του Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης και να προσευχηθεί στη χάρη του.

"Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301086
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: