Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης
Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αμπελοκήπων στην Αθήνα.
Του Μεγάλου Εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί Ιερείς και Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την ενορία των Αμπελοκήπων.
Ανήμερα της εορτής όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Φεργαδιώτης ως συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου, ενώ το απόγευμα ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση τις Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ.Συμεών Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τέλος, ο κ. θεοδώρητος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς όλους τους παρευρισκόμενους.








