Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 13 Μαϊος 2018

thespion simeon

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον περικαλλή και κ​α​τάμεσ​τ​ο από πιστούς Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλλιθέα ιερούργησε σήμερα 13 Μαΐου 2018, Κυριακή του Τυφλού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, τους συνεφημερίους του π. Βασιλείο Χριστοδούλου, π. Συσώη Σκάρκο και τον διάκονο π. Δημήτριο Μανώλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, ο οποίος με θεολογικό λογό αναφέρθηκε στην​ Ευαγγελική περικοπή του Τυφλού.​

​"Είναι αναγκαίο προκειμένου να έχουμε φως Χριστού στη ζωή μας​, προκειμένου να μην είμαστε τυφλοί στις πνευματικές μας αισθήσεις θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη, να εμβαθύνουμε στα πράγματα, να κάνουμε αναγωγές στην προσωπική μας ζωή και να έχουμε τη διάθεση να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας, να προβληματιστούμε, να σκεφτούμε τίμια με σεβασμό στον εαυτό μας. Γιατί σεβασμό στον εαυτό μας σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος να αλλάξω πορεία, να αναγνωρίσω το λάθος μου και αναδρομολογίσω τη ζωή μου" είπε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την αποδοχή της πρόσκλησης προσφέροντας εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, του φιλόπτωχου ταμείου αλλά εξ ολοκλήρου του ποιμνίου ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο με την Μεταμόρφωση του Κυρίου.​

"Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα ως Επίσκοπο της Εκκλησίας. ​Είστε πλέον και εσείς Θεοφιλέστατε ένας ακόμη κρίκος από την αλυσίδα της αποστολικής διαδοχής επικεικνύοντας την αρχιερατική σας ποιμαντική και πατρική αγάπη" τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Ειρηναίος.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τον π. Ειρηναίο για την αγάπη του, τα καλά του λόγια και για την πρόσκληση, ενώ μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν οι Βυζαντινοί Χοροί του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Σμάνη και του Λαμπαδαρίου κ. Παναγιώτη Κατσικάρη, καθώς και ο Τενόρος Ιωάννης Χριστόπουλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: