Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/04 12:38

apokathilosi patisia 93

Πατήσια | Αθανάσιος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων.

Στον Εσπερινό της Αποκοθηλώσεως χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος ανέλυσε τον συμβολισμό των δυό γεγονότων της σημερινής ημέρας όπως παρουσιάζονται στον εσπερινό της αποκαθηλώσεως, του λογχισμού της πλευράς Του Χριστού και της αποκαθήλωσης και ενταφιασμού του Σώματός Του.

''Η σημερινή ημέρα η μεγάλη δεν προσφέρεται για ανθρωποκεντρικές και συναισθηματικές σκέψεις. Η σημερινή ημέρα δεν μας προσκαλεί να μείνουμε στην εξωτερική όψη των ιστορικών γεγονότων. Πρέπει να προχωρήσουμε στην μέθεξη των σωτηριωδών γεγονότων'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μεθώνης.

''Ας αποκαθηλώσουμε κι εμείς σήμερα τα προσωπικά μας πάθη, τις αμαρτίες μας, τον εγωκεντρισμό μας, για να είμαστε ελεύθεροι να γκρεμίσουμε τον παλαιό άνθρωπο'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Μεθώνης.

Να αναφερθεί ότι εκατοντάδες πιστοί «πλημμύρισαν» τον Ιερό Ναό για να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους και να προσκυνήσουν το Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο.

Τέλος μετά το πέρας του εσπερινού ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο για την ευταξία, τους ιεροψάλτες για την κατανυκτική απόδοση των ύμνων και κάλεσε τους πιστούς να λιτανεύσουν απόψε το Χριστό και να ενταφιάσουν τα πάθη τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305287
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: