Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/05 19:53

onoufrios pistoi 1

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr


Τον χώρο προσευχής των πιστών που βρίσκονται νυχθημερόν έξω από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαϊου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ονούφριος.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε και συνεχάρη τους πιστούς, προσευχήθηκε μαζί τους για την ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Επίσης, απευθυνόμενος προς αυτούς ανέφερε ότι "χθες, κατά την θεία Λειτουργία προσευχηθήκαμε για τους στρατιώτες μας που έχασαν την ζωή τους, αλλά και για εκείνους που έχουν τραυματιστεί, ώστε ο Θεός να τους εμψυχώνει και να τους ευλογήσει να παραμείνουν υγιείς".

"Προσευχηθήκαμε και για ολόκληρο τον ουκρανικό λαό, για τις Αρχές, για την ουκρανική γη και για ολόκληρο τον κόσμο. Ζητάμε από τον Θεό να ειρηνεύσει τις ανθρώπινες καρδιές, γιατί τόσο η ειρήνη όσο και ο πόλεμος ξεκινούν από την καρδιά, γι΄αυτό η ειρήνη πρέπει να βασιλεύει στις οικογένειες και στο κράτος και σε όλο τον κόσμο" - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Σε άλλο σημείο ο Επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευχαρίστησε τους πιστούς για τις εκδηλώσεις χριστιανικής αγάπης και σεβασμού προς την πατρίδα και τις αρχές, ενώ μίλησε με σεβασμό ακόμα και για εκείνους που συμπεριφέρονται με τρόπο απρεπή, φωνάζοντας και υβρίζοντας σαν χούλιγκαν».

«Εύχομαι ο Θεός να τους συγχωρέσει, γιατί πραγματικά δεν ξέρουν τι κάνουν. Εσείς όμως, να είστε χριστιανοί και να συμπεριφέρεστε όπως αρμόζει να συμπεριφέρεται ο αληθινός Χριστιανός», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Τέλος ο κ. Ονούφριος υπογράμμισε ότι "η αγάπη είναι ζωή, ενώ ο θυμός είναι θάνατος! Αυτός που αγαπά μυρίζει ζωή, ενώ αυτός που έχει κακία μύριζει θάνατο! Επομένως αυτή η ζωή να μυρίζει γύρω σας, διότι ζωή είναι ο Θεός".

Εμφανίσεις: 241403
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: