Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/01 13:20

filaret 1680

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


"Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες καταχώρησης της απόφασης της Τοπικής Συνόδου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου στις 20 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 17, μέρος 11 του νόμου της Ουκρανίας "για την καταχώριση νομικών προσώπων, μεμονωμένων επιχειρηματιών και δημόσιων σχηματισμών", δυστυχώς, ο υφυπουργός του υπουργείου της Ουκρανίας Karandayev R. δεν πραγματοποίησε τέτοια κρατική καταχώριση" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Φιλάρετος στη ανακοίνωσή του προσθέτει: "Υπάρχει αναφορά στην απόφαση της λεγόμενης Τοπικής Συνόδου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου στις 15 Δεκεμβρίου 2018, η οποία ακυρώθηκε με την απόφαση της Τοπικής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου της 20ης Ιουνίου 2019".

"Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και τη συνέχιση της πρακτικής της παραπομπής του κρατικού οργάνου στην απόφαση της αποκαλούμενης Ενωτικής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κίεβο 15ης Δεκεμβρίου 2018, ανακοινώνω την απόσυρση της υπογραφής μου στο πλαίσιο αυτό" συμπληρώνει στην ανακοίνωησή του ο Επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

"Αποσύρεται η υπογραφή ως έγκυρη νομική πράξη, όπως ορίζεται στις διατάξεις των άρθρων 9 και 13 της Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, στα άρθρα 22 και 35 του Συντάγματος της Ουκρανίας, που καθιστούν αδύνατη τη βλάβη του νομικού καθεστώτος των Ουκρανών πολιτών που ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία συνείδησης στο Πατριαρχείο Κιέβου" τονίζει ο κ. Φιλάρετος.

"Ως εκ τούτου, η περαιτέρω υπογραφή του Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρως-Ουκρανίας Φιλαρέτου δυνάμει της απόφασης της Τοπικής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου στις 15 Δεκεμβρίου 2018, θεωρείται περαιτέρω άκυρη" καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φιλάρετος.

Εμφανίσεις: 301943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: