Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 18:50

arxiepiskopos zoria eustratios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Επίσκοπος Ζόρια Ευστράτιος, δήλωσε ότι η άτυπη σύνοδος που συγκαλεί ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος δεν μπορεί να είναι ένα Τοπικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου Κιέβου.

"Η συνάντηση αυτή στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να ονομάζεται Τοπική Σύνοδος" - τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ζόρια επανέλαβε ότι "με απόφαση της Ενωτικής Συνόδου στις 15 Δεκεμβρίου 2018, αποφασίστηκε το Πατριαρχείο Κιέβου να παύσει τις δραστηριότητες του, και να ενταχθεί στην νέα Εκκλησία της Ουκρανίας. Υπάρχουν έγγραφα, υπάρχουν βίντεο αλλά και μάρτυρες ότι αυτό έγινε με την συγκατάθεση όλων".

Να αναφερθεί ότι ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος σύμφωνα με Ουκρανικά ΜΜΕ, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει Τοπική Σύνοδο η οποία θα αποκαταστήσει το λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου.

Εμφανίσεις: 300330
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: