Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 14:32

denisenko

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την ενωτική Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018 σχολιάσε για ακόμη μια φορά, ο «επίτιμος Πατριάρχης» Φιλάρετος Ντενισένκο του λεγομένου Πατριαρχείου Κιέβου.

Ο Φιλάρετος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «1+1» τόνισε ότι "η ενωτική Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στο Κιέβο δεν ήταν δική μας".

"Η Ενωτική Σύνοδος δεν ήταν από εμάς, αφού δεν ήμουν εγώ επικεφαλής ως Πατριάρχης, ήταν από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και είχε εκπρόσωπο δικό τους" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

Επίσης ο "επίτιμος Πατριάρχης" ανέφερε πως δεν έχει τώρα σχέσεις με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, και εξέφρασε τις κύριες απαιτήσεις του σχετικά με το Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας.

"Οι απαιτήσεις μου, από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο ειναι οι εξής: πρέπει να συνεργάζεται μαζί μου όπως με έναν Πατριάρχη. Δεν έχει συλλειτουργήσει μαζί μου ούτε μια φορα, και δεν διατηρεί επικοινωνία όλους αυτούς τους μήνες. Συναντηθήκαμε μερικές φορές, αλλά δεν είναι επικοινωνία αυτό;" πρόσθεσε ο "επίτιμος Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Τέλος ο Φιλάρετος Ντενισένκο τόνισε: "Τον Μητροπολίτη Επιφάνιο τον αναγνωρίζουμε αλλα δεν διατηρούμε σχέσεις μαζί του, διότι παραβιάζονται όλα εκείνα που είχαμε συμφωνήσει και τα οποία δέχθηκε η Σύνοδος των Αρχιερέρων και οι οποίοι μετέβησαν στην οδό της αδικίας".

Εμφανίσεις: 301688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: