Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 20:03

ethelontismos koronoios 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Η ενεργός συμμετοχή των θρησκειών στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνεργασία με την πολιτεία, είναι το κεντρικό θέμα έργου, που υλοποιείται στο Ελμπασάν Αλβανίας.

Με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τον Covid με Θρησκευτικό Εθελοντισμό και Πολιτική Ευθύνη» ξεκίνησε το έργο, με τη συμμετοχή και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και διάφορων οργανισμών και ιδρυμάτων, και θα ολοκληρωθεί σ' ένα εξάμηνο.

Μέσα από αυτό το έργο, αποδεικνύεται ότι και οι θρησκείες μπορεί και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στα προβλήματα της κοινωνίας.

Πολλά άτομα την περίοδο του κορωνοϊού χρειάζονται ενίσχυση, υλική και ηθική.

Και οι θρησκείες έχουν τη δυνατότητα, αλλά και την αποστολή, να είναι ουσιαστικά παρούσες προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Μιλώντας στην εναρκτήρια συνάντηση ο πρόεδρος της Διαθρησκευτικής Επιτροπής Elbasan Dr. Arben Ramkaj, χαρακτήρισε την προσπάθεια καινοτόμα και τόνισε την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στα προβλήματα των ανθρώπων, οι θρησκευτικές κοινότητες δεν μπορούν να μένουν αδιάφορες, αλλά να παίρνουν θέση μέσα από την ενεργητική συμμετοχή τους για την επίλυσή τους.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα του κορωνοϊού η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει αυξήσει τη φιλανθρωπική της δράση, προκειμένου να βοηθηθούν έμπρακτα ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

ethelontismos koronoios 1

ethelontismos koronoios 1

ethelontismos koronoios 1

ethelontismos koronoios 1

Εμφανίσεις: 273510
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: