Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 02:00

kiriakos ieronimos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, σχετικά με την επόμενη ημέρα που αφορά στην άρση των μέτρων.

Σύμφωνα, με ανεπίσημες πληροφορίες της Romfea.gr στο γραφείο του Πρωθυπουργού, φέρεται να έφτασε επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το περιεχόμενο της επιστολής αν και αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, πληροφορίες λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί στο άνοιγμα των Ιερών Ναών.

Παρόλο που προ ημερών ο Πρωθυπουργός μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, ευχαρίστησε την Εκκλησία για τη σημαντική βοήθειά της στη συλλογική προσπάθεια της πανδημίας, όλη αυτή την περίοδο δεν φάνηκε να την υπολογίζει.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι μάλλον δεν θα γίνει άμεσα το "χατήρι" στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος θα περιμένει λίγο καιρό ακόμη για να δει και πάλι ανοιχτές τις πύλες των Ιερών Ναών.

Ίσως είναι νοπές ακόμη στην μνήμη του Πρωθυπουργού, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου τον Νοέμβριου του 2018 εντός της Ιεράς Συνόδου που έλεγε: «Εμπιστεύομαι τον Αλέξη Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ».

Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι και ας αφήσουμε το μέλλον να δείξει, αν η επιστολή ληφθεί σοβαρά ή θα μεταπηδήσει στον κάδο των απορριμμάτων!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ:

Εμφανίσεις: 306555
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: