Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/03 10:29

etisio mnimosyno 90

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την κατά Θεόν ελπίδα και την κατ’ άνθρωπον θλίψη τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, το Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και επί δεκαετίες Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, κυρού Κλήμεντος Φιλίππου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, τους εφημέριους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, εκτός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο και τους παραπάνω ιερείς, έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Αξίζει, τέλος, να παραθέσουμε την εμπειρική μαρτυρία του πνευματικού του παιδιού, Αρχιμ. Αιμιλιανού Παπαδάκη, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Ο άρχοντας κληρικός με τη διακεκριμένη αγάπη για το συνάνθρωπο, ο ατόφιος Μικρασιάτης με τα πλούσια συναισθήματα και την αστείρευτη γενναιοδωρία, ο ευθύς και πλήρης ευαισθησίας υπηρέτης του Θυσιαστηρίου, μετέστη στις ουράνιες Μονές, αφήνοντας θησαυρό ασύλητο σαν παρακαταθήκη, την αδιάκοπη φιλανθρωπία, την απλόχερη βοήθεια στους αδελφούς κληρικούς, την αμέριστη στήριξη στα προβλήματα τους, την αγάπη στο Ναό που υπηρέτησε και καλλώπισε, τα αγαθά έργα, εμφανή και αφανή, που αθόρυβα κατέλιπε. Ας έχουμε την ευχή του και ζωντανό το παράδειγμα της ανιδιοτελούς διακονίας του, ας φωτίζει τη ζωή μας στην αληθινή οδό της συμπόρευσης με τις Ευαγγελικές επιταγές».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300265
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: