Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/01 22:39

larisis 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνέντευξη για θέματα της επικαιρότητας έδωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος στην εκπομπή της TRT "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα".

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πρώτες 60 ημέρες μετά την ενθρόνισή του στη Λάρισα και στην απουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, από την ημέρα της ενθρόνισης τονίζοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος ξέρει να αποφεύγει κακοτοπιές αλλά ξέρει και να αντιμετωπίζει και δυσκολίες.

''Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τον Μακαριώτατο να θεωρούν ότι κατέστη ρίψασπις και ότι φοβήθηκε τυχόν αρνητικές εκδηλώσεις ενόψει των όσων είχαν προηγηθεί'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε στην συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας και στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μία φάση όπου και οι δύο πλευρές επανεξετάζουν ενδεχομένως τις δυσκολίες και τίνουν στο να στρογγυλέψουν γωνίες οι οποίες μπορεί να έχουν προσβάλλει εκατέρωθεν.

''Καταρχήν οφείλω να πω ότι ήρθα σε έναν παράδεισο. Έτσι θεωρώ την Μητρόπολη Λαρίσης, είμαι πολύ ευτυχής με τους συνεργάτες που έχω, βρήκα κλήρο, καλό κλήρο και δόξα τω Θεώ έχω βρει λαό του Θεού υπέροχο. Αισθάνομαι και είμαι πια Λαρισαίος, η Λάρισα είναι τόπος μου'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην παράδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Θεοφανείων στο Φανάρι υπογραμμίζοντας: ''Αυτό το οποίο είπε ο Πατριάρχης δίνοντας τον Τόμο ότι «Είχατε δικαίωμα να ζητήσετε Αυτοκεφαλία. Ήταν δικαίωμά μου να σας τον δώσω» νομίζω δίνει και την αιτία και την λύση του προβλήματος''.

''Ακόμα η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εκφραστεί και δεν επιτρέπεται να προτρέξω. Όμως οφείλω να πω τα ιστορικά γεγονότα. Ούτε πάλι μπορώ να πω ότι είμαι υπέρ ξεκάθαρα. Είμαι καταρχήν υπέρ, ακριβώς επειδή υπάρχουν σημεία τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν για να κανονικοποιηθεί το όλο γεγονός'' πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Εμφανίσεις: 300969
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: