Γράφτηκε από τον/την sputniknews.gr. 07/01 21:01

kithiron serafeim 1

Γράφει ο Λάμπρος Ζαχαρής


«Μείζον πρόβλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες» για την αδιατάρακτη ενότητα της Εκκλησίας δημιούργησε η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της σχισματικής ουκρανικής Εκκλησίας, όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Κυθήρων.

«Δυστυχώς με βαθιά λύπη το ομολογούμε ότι η πρόσφατη αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας με Προκαθήμενο σχισματικό, μέχρι χθες Επίσκοπο, μη αναγνωριζόμενο υπό τις λοιπές Αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες δημιούργησε μείζον πρόβλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την αδιατάρακτη ενότητα της Εκκλησίας», επισημαίνει ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

Όπως υπογραμμίζει, μιλώντας στο Sputnik, η θέση του «για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι σταθερή» και τη διατύπωσε ξανά και στην ποιμαντορική εγκύκλιο των Χριστουγέννων.

«Οι Εκκλησίες αυτές», σημειώνει, «αποδέχονται μόνο τον παραγκωνισθέντα Κανονικό Επίσκοπο Ουκρανίας Ονούφριο και την Ιερά Σύνοδο που βρίσκεται γύρω από αυτόν».

«Πιστεύουμε ότι ο επανεντροχιασμός στην ιεροκανονική τάξη και την κανονική οδό θα επιτευχθεί μέσω της σύγκλησης και της λειτουργίας της Πανορθόδοξης Συνόδου στο όνομα του Αγίου Πνεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως η σκέψη του βρίσκεται στον ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας.

«Ευελπιστούμε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η θεία ειρήνη στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, να εκλείψει το υφιστάμενο φρικτό σχίσμα και να βασιλεύσει η ομόνοια, η θεία αγάπη στον μαρτυρικό ορθόδοξο Ουκρανικό λαό», τονίζει.

Εμφανίσεις: 273666
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: