Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/04 12:42

kalamarias batopaidi 60

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με αγιορειτική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα της Μονής.

Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Δοξολογία και αντηλλάγησαν χαιρετισμοί.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ, θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που απεδέχθη την πρόσκληση να προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών τονίζοντας ότι ''Χαιρόμεθα που είστε μαζί μας, αλλά προπαντός χαιρόμεθα που είστε κοντά και σέβεστε το Άγιον Όρος''.

Επίσης ο Γέροντας εξέφρασε την χαρά του που ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς προσπαθεί να φέρει το πνεύμα και την παράδοση των Πατέρων στη Ιερά Μητρόπολη αλλά και το πνεύμα των αββάδων και των σύγχρονων Αγίων Γερόντων.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για την θερμή υποδοχή τονίζοντας ότι: ''δεν είμαι ξένος για εσάς και την πολυπληθή αδελφότητα. Είμαι αδελφός, φίλος και εν μέρει και επιστηριχτής της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και του όμορφου πνευματικού έργου που επιτελείτε''.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία σκέπη και προστατεύει όλα τα σκηνώματα της Αθωνικής Πολιτείας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Μονής υπογραμμίζοντας ότι '' εσείς Γέροντα και η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αποτελεί πηγή ελέους για όλη την Ορθοδοξία''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ:

Εμφανίσεις: 302885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: