Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 13:10

Cu7sa

"πλάγιος του πέμπτου"

1) "Και ιδού ανήρ ονόματι καλούμενος Ζακχαίος, και αυτός ην αρχιτελώνης, και ούτος ην πλούσιος, και εζήτει ιδείν τον Ιησούν τις εστι, και ουκ ηδύνατο από του όχλου, ότι τη ηλικία μικρός ην..." - Έχουμε καταλάβει όλοι ότι στο σημερινό εκκλησιαστικό γίγνεσθαι για να ανέλθεις, πρέπει να έχεις κάποια προσόντα... πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που υπολογίζονταν τα βιογραφικά των υποψηφίων... πλέον πρέπει να είσαι ψηλός για να πας μπροστά, πάει η εποχή των Ζακχαίων!

2) Σας έγραψα πριν δύο «αλάθητα» ότι θα έχουμε εκλογή νέου Ηγουμένου στο Άγιον Όρος. Αμέσως έφτασαν στα αυτιά μου πολλά και διάφορα…όπως αυτόν που θέλουν να εκλέξουν! Λέγεται ότι προωθείται ένας που δεν έχει ούτε 10 χρόνια στη Μονή, ενώ από καλογερική δεν σκαμπάζει γρι…Ναυάγιο η κατάσταση στο Μοναστήρι!

3) Κουλουβάχατα μαθαίνω τα έχει κάνει στο Περιστέρι, κληρικός άλλης Μητροπόλεως! Οι κληρικοί στο Περιστέρι είναι στα κάγκελα, αφού ο εν λόγω παπάς (ο οποίος φημίζεται για την αγάπη του στο τσιγάρο και το facebook) τους κάνει κουμάντο σαν δεύτερος Δεσπότης! Οι πληροφορίες λένε ότι προσπαθεί να βάζει δικούς του σε Ιερούς Ναούς...ενώ κάνει και μεταγραφές φίλων κληρικών από άλλες Μητροπόλεις. Εγώ πάντως ξέρω ότι ο Άγιος Περιστερίου δεν ανέχεται τέτοια πράγματα, παρόλο αυτά ο τσιγαράκιας κληρικός, δεν φαίνεται να πτοείται. Αυτά για αρχή!

4) Λίγες ημέρες έμειναν πριν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκεφθεί το Φανάρι! Μαθαίνω ότι ο Μπαρμπαρόσα και ο Ρασπούτιν, καταστρώνουν σχέδιο με τι τρόπο θα τον τουμπάρουν για αναγνώριση του Επιφάνιου. Ο Αρχιεπίσκοπος όμως που γνωρίζει πολύ καλά το εκκλησιαστικό σκάκι, δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει!

5) Λαϊκούς δορυφόρους έχει στείλει στο Αμμάν το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Φίλοι μου Παλαιστίνιοι με ενημέρωσαν ότι οι δορυφόροι προσεγγίζουν ανθρώπους της Ρωσικής Εκκλησίας, όπου με πρόσχημα την φιλία προσπαθούν να αλιεύσουν την παραμικρή πληροφορία για την σύναξη. Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα συμβούν και τόσο ασήμαντα πράγματα στην Ιορδανία…

Υ.Γ.: Αν δημοσίευα τα κιτάπια κληρικών που ξημεροβραδιάζουν στο Facebook, οι Μητροπολίτες τους δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν… Πάντως μιας και αναφέρθηκα στους Μητροπολίτες, εντύπωση μου κάνει, πως για μερικά πρόσωπα που χειροτονούν δεν γνωρίζουν (αν θέλω το πιστεύω) τίποτα για το παρελθόν! Δεν θα μπω για αρχή σε λεπτομέρειες, γιατί θα σκανδαλίσω πολύ κόσμο και ξεκινάει η Μ. Τεσσαρακοστή!

Εμφανίσεις: 304697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο