Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/06 00:04

kabaliotisMία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη φιλοξένησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης στην εκπομπή του Πρόσωπα της Νέας Υόρκης στον HellasFM της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης μίλησε για την πορεία της ζωής του, τις σπουδές στο Χάρβαρντ, για την τεράστια ευεργεσία που βίωσε από τον πνευματικό του πατέρα, εφοπλιστή Φρίξο Βασ.Παπαχρηστίδη και το γιο του Βασίλη Φρ.Παπαχρηστίδη, οι οποίοι αποτελούν και την πνευματική του οικογένεια αλλά και για την ενασχόληση του με το φιλανθρωπικό έργο.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, η αγάπη δεν είναι μόνο στην εκκλησία αλλά βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο, ενώ μίλησε και για την γνωριμία και συνεργασία με την Μητέρα Τερέζα στην Καλκούτα, εκεί όπου η Κυβέρνηση της Ινδίας του έδωσε τον τίτλο του «Πολίτη της Αγάπης», την Πριγκίπισσα Νταιάνα αλλά και την επίσκεψη του στο Βατικανό εκεί όπου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης έκανε αναφορά και στην συνάντηση με τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη και το πώς ενεπνεύσθη για την μετέπειτα ζωή του.

Μάλιστα ο π. Απόστολος που υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, απάντησε και σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων από ακροατές του μεγαλύτερου ομογενειακού σταθμού.

Τέλος η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το έργο του π. Απόστολου στην ενημέρωση και προβολή του θέματος του αυτισμού, καθώς μεταξύ άλλων ο ίδιος είναι Διδακτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μάλιστα υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να στηριχτούν οι οικογένειες αλλά και τα παιδιά με αυτισμό.

Εμφανίσεις: 303801
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: