Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/05 10:57

paralytoy agelakia 1

Κυριακή του Παραλύτου με την Ομάδα Φίλων ΑμεΑ να συνοδεύει στον Ναό δεκάδες «αγγελάκια» (παιδιά ΑμεΑ), την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός να ερμηνεύει με ζωντάνια τους αναστάσιμους ύμνους του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία, και την τέλεση μνημοσύνων του Δασκάλου της Ψαλτικής και Μαΐστορος Λυκούργου Αγγελόπουλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και του «αηδονιού του Αγίου Όρους» Σπυρίδωνος μοναχού (Μικραγιαννανίτου), υποτακτικού του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.

Έτσι, άνοιξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο η εορταστική εβδομάδα της πανηγύρεως των Ισαποστόλων και Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον περίλαμπρο Προσκυνηματικό Ναό τους στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, τα παιδιά ΑμεΑ με την καθαρότητα της καρδιάς τους έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ δεν έλειψαν και οι ενθουσιώδεις στιγμές, κυρίως στα ψαλλόμενα «Χριστός ανέστη», οπότε με σθένος και δύναμη συνέψαλλαν με τη χορωδία!

Πάνω από 30 χορωδοί της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός ερμήνευσαν στο μέσον του Ναού και ενώπιον της εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης το «Ο Άγγελος εβόα», με το σύνολο του εκκλησιάσματος να υποψάλλει καθ' όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπως διαπιστώνεται από τα ερασιτεχνικά βίντεο που ελήφθησαν από τους πιστούς, αλλά και από εθελοντές συνοδούς των ΑμεΑ.

Οι ιερείς του Ναού με επί κεφαλής τον αρχιμανδρίτη π.Ιωάννη Τράγκα ιερούργησαν με σεμνότητα και ιεροπρέπεια και διακόνησαν τον λόγο, αρδεύοντας το «ιδιαίτερο» αυτήν την ημέρα εκκλησίασμα με τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής.

Το Κοινωνικό διήρκησε γύρω στο 20λεπτο με τρία Άγια Ποτήρια, καθώς Κοινώνησε το σύνολο των παιδιών ΑμεΑ και οι περισσότεροι του λοιπού εκκλησιάσματος με τη συνωδία και προτροπή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας, ψάλλοντας «Σώμα Χριστού μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γεύσασθε».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 238106
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: