Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/03 21:50

demelis mauraganis

Ένας σπουδαίος Μουσουργός από την παλαιά χορεία των μεγάλων Δασκάλων έφυγε από την ζωή.

Ο αείμνηστος πλέον, Διαμαντής Μαυραγάνης, Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος του Οικουμενικού Θρόνου, υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής.

Ήταν ιδρυτής πολλών Ωδείων και Σχολών, μουσικός συγγραφέας και ο μοναδικός καθηγητής μουσικής που υπηρέτησε ποτέ στη στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Υπήρξε ενεργό μέλος μέχρι τέλους της επιτροπής ακροάσεως Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου ακόμα και στις τελευταίες ακροάσεις με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου της επιτροπής, Πανοσιολογιώτάτου Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Νάκου, Γενικού Διευθυντού Ιδρύματος μουσικής της Ι.Α.Α από τηλεφώνου ή διαδυκτιακά, λάμβανε μέρος στις ακροάσεις.

Το Εκκλησιαστικό πρακτορείο Romfea.gr, παρουσιάζει την εκπομπή «Πρόσωπα και Παράδοση» (08-02-2013), του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, με παραγωγούς και παρουσιαστές τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο και τον κ. Γεώργιο Δεμελή, μαθητή του αείμνηστου δασκάλου (Πτυχίο Φυγής, Δίπλωμα σύνθεσης), ως αντίδωρο αγάπης και σεβασμού, στην οποία ο αείμνηστος Διαμαντής Μαυραγάνης εξιστορεί την προσωπική του πορεία στο μουσικό και Ιεροψαλτικό στερέωμα.
Αιωνία του η μνήμη!

Εμφανίσεις: 301343
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: