Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/04 02:13

111891.pΈζησε στους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Αφιερώθηκε στο Θεό από παιδί και ασκήθηκε σε όλα τα είδη των αρετών.

Περιήλθε περί τους χίλιους διακρινόμενους για την αρετή τους ασκητές για να διδαχθεί από την σοφία τους.

Εγκαταβίωσε σε μοναστήρι της Παλαιστίνης μέχρι το 53ο έτος της ηλικίας του.

Πόθος του ήταν να υποτάξει τη σάρκα στο πνεύμα.

Έκανε υπακοή στους γέροντες της μονής και με μεγάλη χαρά εφάρμοζε όσους κανόνες και είδη ασκήσεως του έδιναν. Η τροφή του ήταν λιτή.

Η μεγαλύτερη ασχολία του ήταν η ψαλμωδία και η μελέτη των Θείων Γραφών.

Πολλές φορές ο Όσιος είχε αξιωθεί να δει οράματα.

Θέλοντας να αγωνιστεί πνευματικά περισσότερο, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη μονή του Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό, όπου η πύλη του μοναστηριού έμενε πάντα κλειστή για να μπορούν οι μοναχοί να προσεύχονται και να ασκούνται απερίσπαστοι.

Κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, ο όσιος αναχωρούσε για την έρημο, όπου κατά θεϊκή ευδοκία, συνάντησε την Οσία Μαρία την Αιγυπτία στην οποία μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια και την εκήδευσε.

Ακούστε το απολυτίκιο από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Καραλή Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, Θεολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο τμήμα «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμφανίσεις: 148837
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: