Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/02 23:00

georgios xatzixronoglou 1

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή ῾῾Διάκονοι της Ορθοδόξου υμνολογίας῾῾ του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α. και στους, Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο Γ. Διευθυντή του Ιδρύματος, Θεολόγο και Μουσικό και Απόστολο Ντέτσικα, καθηγητή της Σχολής, ο Αρχων υμνωδός της Μ. του Χ. Ε. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και καθηγητής Β.Μ. της Σχολής, ο οποίος μίλησε για διάφορα σημαντικά ζητήματα ψαλτικής για τα οποία πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει πλέον ένας ανοιχτός διάλογος που να στηρίζεται στις καλές προθέσεις όλων των ψαλτών και των Μουσικολόγων, χωρίς τις προστριβές του παρελθόντος αλλά με μοναδικό σκοπό να προάγεται η ψαλτική τέχνη ακόμη και μέσα από τις μουσικολογικές διαφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρθηκε και στην τέχνη του ισοκρατήματος, για το οποίο έχει εκδώσει ένα σημαντικό πόνημα.

Το ίδρυμα Μουσικής στην προσπάθεια του να αναδείξει την σπουδαιότητα του ισοκρατήματος ως μάθημα, θα το συμπεριλάβει από την νέα σχολική χρονιά στο πρόγραμμα σπουδών με εξειδικευμένα σεμινάρια.

Καλή ακρόαση.

Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος

Γ. Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α.

Εμφανίσεις: 183744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: