Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/02 20:35

nakos darabanoglu

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε ο 'Αρχων Μαΐστωρ της ΜτΧΕ κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, στην εκπομπή "Διάκονοι της ορθόδοξου υμνολογίας" του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α.

Ο κ. Νταραβάνογλου μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, τους Δασκάλους του, την αγαθή τύχη και ευλογία να καταστεί ως ταλαντούχος νέος μέλος στα πατριαρχικά αναλόγια.

Έχοντας αυτές τις παρακαταθήκες και την πολυετή εμπειρία του, μας διασαφηνίζει τους όρους "πατριαρχικό ύφος", "πολίτικο ύφος", "πατριαρχική παράδοση" και γενικότερα για τον τρόπο της ερμηνείας της ψαλτικής τέχνης.

Επίσης μας τονίζει την αξία των οφικίων που μόνο το οικουμενικό πατριαρχείο μπορεί να δίδει, θέτοντας παράλληλα ποιες πρέπει να είναι οι προϋποθέσεις για την απόκτηση μιας τόσο υψηλής τιμής.

Εν συνεχεία μας ομιλεί για την συνεργασία του με τον Γ. Νταλάρα, και προσφάτως με τον Μ. Μητσιά που είναι ο εμπνευστής του τίτλου του νέου Δίσκου "Συγγνώμη Πόλη μου" μια μουσική δουλειά που τον εκφράζει πλήρως καθώς με πολύ συγκίνηση μας είπε ότι συνδέεται με τη προσωπική του "Συγνώμη" προς την γενέτειρα του Κωνσταντινούπολη, που τόσο εμφανώς λατρεύει.

Κλείνοντας μας ανήγγειλε για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην εκπομπή μας, την υπό έκδοση εργασία του, την συγγραφή ενός βιβλίου, με θέμα "Μαθήματα του 'Ορθρου" που κυρίως ψάλλονται από στήθους, και είναι απόσταγμα πολυετών ακουσμάτων και ανήκουν στην πολίτικη παράδοση.

Εμφανίσεις: 295568
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: