Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/01 21:57

fokaeys12

Η νέα εκπομπή για το 2021 «Διάκονοι της Ορθοδόξου Υμνολογίας» είναι αφιερωμένη σε τρεις μεγάλους μελωδούς, τρεις μεγάλους σύνθετες της πατρώας μουσικής τέχνης, τον Πέτρο τον Γλυκύ ή Μπερεκέτη, τον Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα και τον Θεόδωρο Φωκαέα.

Φωτεινοί της μουσικής τέχνης φάροι στάθηκαν οι τρεις αυτοί μουσικοδιδάσκαλοι, οι οποίοι ακόμη και σήμερα φωτίζουν εμάς τους νεότερους με τα υμνολογικά τους επιτεύγματα και ακτινοβολούν με την μουσικοτεχνική τους πανδαισία.

Τα μουσικά τους μελωδήματα είχαν βάση την απερίσκεπτο και θαρραλέα πίστη τους και αγάπη στο Θεό και στην εκκλησιαστική ποίηση γενικότερα.

Η εκπομπή κάνει ένα μικρό πέρασμα από τη ζωή των τριών αυτών μεγάλων διδασκάλων, απολαμβάνοντας μέσα από σπουδαίες ιεροψαλτικές φωνές τα τόσο σπουδαία μουσικά τους έργα.

Η εκπομπή μας θα κάνει και ειδικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο, ο οποίος έφυγε από κοντά μας και πλέον κοσμεί με την ιερά υμνωδία και φωνή του τον ουρανό.

Καλή ακρόαση.

Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος

Εμφανίσεις: 171139
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: