Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/12 02:09

osios porfyrios kafsokalyvitis

Γεννήθηκε 7 Φεβρουαρίου 1906 στην Εύβοια. Λόγω μεγάλης φτώχειας και έχοντας τελειώσει μόνο την πρώτη δημοτικού, σε ηλικία 7 ετών πήγε στη Χαλκίδα και κατόπιν στον Πειραιά για να δουλέψει.

Σε ηλικία 12 ετών έφυγε κρυφά για το Άγιον Όρος και έγινε μοναχός στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου Καυσοκαλυβίων και λίγο αργότερα ο Θεός του δώρισε το διορατικό χάρισμα.

Στα 19 του χρόνια αρρώστησε πολύ σοβαρά γεγονός που τον ανάγκασε να γυρίσει στην Εύβοια. Έτσι χειροτονήθηκε Ιερέας και υπηρετούσε σε διάφορα χωριά για 15 χρόνια.

Το 1940 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και για 33 χρόνια ήταν εφημέριος και πνευματικός στην Πολυκλινική.

Το 1955 εγκαταστάθηκε σε ένα μονύδριο στα Καλλίσια και το 1976 στο Μήλεσι που έχτισε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το 1991 προαισθανόμενος το τέλος του, αναχώρησε για τα Καυσοκαλύβια και 2 Δεκεμβρίου 1991 παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.

Ακούστε το απολυτίκιο από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Καραλή Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, Θεολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο τμήμα «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμφανίσεις: 300758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: