Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/11 19:46

mathimata dd 2

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Στα πλαίσια των υποχρεωτικών μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Aρχιεπισκοπής Αθηνών, ξεκίνησαν διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, το μάθημα της εμμελούς απαγγελίας απαγγελίας των Αποστολικών και Ευαγγελικών Αναγνωσμάτων με το γνήσιο εκφωνητικό πατριαρχικό ύφος, με καθηγητές τον Διευθυντή της Σχολης π. Ειρηναίο Νάκο και τον άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και δάσκαλο κύριο Φώτιο Γιαννακάκη.

Η εμμελής απαγγελία όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Γεν. διευθυντής του Ιδρύματος Παν. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ήταν σε χρήση στην λατρεία της Εκκλησίας από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Τόσο η απαγγελία όσο και η εκ φωνητική διδασκαλία είναι σημαντικά μαθήματα στην θεία λατρεία της εκκλησίας μας κυρίως και εξόχως για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:00-19:00 και απευθύνονται αποκλειστικά σε πτυχιούχους και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής καθώς και στους σπουδαστές του Ε' έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

mathimata dd 1

mathimata dd 1

Εμφανίσεις: 299407
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: