Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/10 19:08

emmelous apaggelias 1

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Στα πλαίσια των υποχρεωτικών μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, το Ίδρυμα Μουσικής Ιεράς Aρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει την ιδιαίτερη τιμή ήδη από πέρσι το 2019, να έχει στο δυναμικό του τον άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και δάσκαλο κύριο Φώτιο Γιαννακάκη.

Από φέτος ο Άρχοντας κ. Γιαννακάκης αναλαμβάνει το μάθημα της εμελλούς απαγγελίας των Αποστολικών και Ευαγγελικών Αναγνωσμάτων με το γνήσιο εκφωνητικό πατριαρχικό ύφος.

Η εμμελής απαγγελία όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Γεν. διευθυντής του Ιδρύματος Παν. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ήταν σε χρήση στην λατρεία της Εκκλησίας από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Τόσο η απαγγελία όσο και η εκ φωνητική διδασκαλία είναι σημαντικά μαθήματα στην θεία λατρεία της εκκλησίας μας κυρίως και εξόχως για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες.

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε πτυχιούχους και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής καθώς και στους σπουδαστές του Ε' έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Σας περιμένουμε από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 18.00-19.00.

Διάρκεια μαθημάτων: 6 ώρες

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο sholi.gr @gmail.com

Πληροφορίες εδώ http:// www. sholi.gr/epikoinonia/

Εμφανίσεις: 241013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: