Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/05 23:40

idryma nakos

Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Απο τη μια λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου ημέρα Πέμπτη, η εκλεκτή Υπουργός Πολιτισμού, Κυρία Μενδώνη, ανακοινώνει μια δέσμη μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφέροντας με όλα τα άλλα μέτρα πως στις 11 Μαΐου ξεκινούν τα μαθήματα των σχολών βυζαντινής μουσικής για το Δ´ και Ε ´ έτος.

Η χαρά μας απερίγραπτη καθώς θα ξαναδούμε δια ζώσης τους μαθητές μας οι οποίοι αμέσως και ενημερώνονται.

Λίγες ημέρες μετά, Κυριακή 10 Μαΐου, βγαίνει ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο το οποίο αναφέρει ότι τελικά οι σχολές θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι σπουδαστές βρίσκονται στην επαρχία. (Άντε ξανά να ενημερώνουμε τους Σπουδαστές).

Το τελικό χτύπημα ήρθε μόλις σήμερα, 15 Μαΐου όπου με νέα απόφαση του υπουργείου Ανοίγουν μεν οι σχολές αλλά απαγορεύεται να γίνονται τα μαθήματα τόσο της βυζαντινής μουσικής όσο βέβαια και κάθε είδος φωνητικής μουσικής, μονωδία, κλασσικό τραγούδι, κλπ. στα υπόλοιπα Ωδεία.

Είναι λυπηρό διότι με αυτές τις αντικρουόμενες αποφάσεις του υπουργείου, και ειδικότερα για τις σχολές Βυζαντινής μουσικής, θεωρούμε πως προσβάλλεται το κύρος, η αξία και το έργο όλων των σχολών, των καθηγητών και των σπουδαστών, οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα να γίνονται αποδέκτες μια τέτοιας αδιανόητης κατάστασης!

Θα μπορούσαν να μας πουν από την πρώτη στιγμή πότε να ανοίξουμε, ούτως ώστε να μην εκτιθέμεθα ανεπανόρθωτα στους σπουδαστές και στους συναδέλφους...

Ελπίζω στο τέλος να μην ακυρωθούν και οι Διπλωματικές εξετάσεις και πάει χαμένος ο κόπος όλων των σπουδαστών!

Θερμή παράκληση προς την εκλεκτή υπουργό να δει το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Αρχιμ. Ειρηναίος ΝΑΚΟΣ
Γ. Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής ΙΑΑ

Εμφανίσεις: 301179
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: