Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/03 18:42

nakos xairetismoi 7

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Τελέσθηκε απόψε στα πλαίσια των μαθημάτων Λειτουργικής και Τυπικού στο Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ακολουθία της Α'στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Απόστολος Ντέτσικας με χορό από σπουδαστές.

Ο π. Ειρηναίος, προ του δι 'ευχών, αφού ευχαρίστησε τους σπουδαστές της Σχολής για την όμορφη ερμηνεία των ύμνων, ανέφερε στην ομιλία του ότι όπως ο Αρχάγγελος προσφωνεί με τη λέξη «Χαίρε» την Υπεραγία Θεοτόκο έτσι και εμείς και ο κόσμος όλος δι ́ Αυτής απολαμβάνουμε τους τους καρπούς της χαράς.

Η παρουσία του Χριστού, που γεννήθηκε από τη Θεοτόκο, φέρνει τη χαρά στους ανθρώπους, με την προϋπόθεση, όμως, ότι εκείνοι θα ψάξουν και θα αναζητήσουν αυτή τη χαρά στη ζωή τους.

nakos xairetismoi 1

nakos xairetismoi 1

nakos xairetismoi 1

nakos xairetismoi 1

nakos xairetismoi 1

nakos xairetismoi 1

Εμφανίσεις: 300490
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: