Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 21:50

synavlia byzantinis 100

Κυψέλη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, η μεγάλη συναυλία Βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών καλαντισμών «Αλεξανδρινά Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας».

Η συναυλία έλαβε χώρα στον Ι.Π.Ν. Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη.

Ο Βυζαντινός χορός "ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ" υπό του Χοράρχη κ. Άκη Ν. Λιλιόπουλου και το παραδοσιακό σχήμα USAK, αποτελούμενο από μαθητέςτων Μουσικών σχολείων Αθηνών και Ιλίου, ερμήνευσαν Xριστουγεννιάτικους Bυζαντινούς Ύμνους.

Γνωστοί Πρωτοψάλτες των Αθηνών μονοφώνησαν ύμνους όπως: ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, Άρχων Πρωτοψάλτης Κωνσταντινουπόλεως, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος, ο Ζαχαρίας Κοντοφρύδης, ο Γιάννης Αθανασίου, ο Κώστας Τσιμπίδας, ο Γρήγορης Κακούρης, ο Χάρης Νταραβάνογλου και οι ψάλτες του δεξιού αναλόγιου του Ι.Π.Ν. Αγίων Αθανασίου Νίκος και Θανάσης Λιλιόπουλος.

Το παραδοσιακό σχήμα USAKτο οποίο αποτελείται από τους Νίκο Λιλιόπουλο, Αντώνη Δαράκη, Θανάση Λιλιόπουλο και Ανδρέα Δαράκη, ερμήνευσε Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Ο τραγουδιστής και ψάλτης Ηλίας Κλωναρίδης ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Θεόδωρος Πιτταράς, Επίκουρος Καθηγητής και την αφήγηση έκανε η κα Εύα Μαριανού, κατηχήτρια της Ι.Α.Α.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, υγεία, χαρά, με την ελπίδα όλοι να έχουν στις καρδιά τους τον Χριστό.

“Η Φάτνη είναι μια αναγέννηση για όλο τον Πλανήτη” είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Στο τέλος της συναυλίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' απένειμε στον Πρωτοψάλτη Άκη Ν. Λιλιόπουλο το μεγάλο σταυρό του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου και τίμησε τους ψάλτες του δεξιού αναλόγιου του Ι.Π.Ν. Αγίων Αθανασίου Νίκο και Θανάση Λιλιόπουλο.

Παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, ο Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, εκπροσωπόντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Ιερείς, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Η συναυλία ήταν υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυεθνικού Χαρακτήρα «Αλεξανδρινή Πνοή».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: