Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/11 20:46

ptyxia iaa 23

Πατήσια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, κληρικών και μαθητών έγινε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, η τελετή απονομή πτυχίων και επαίνων των αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019.

Η τελετή έλαβε χώρα στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας "Ο Άγιος Παντελεήμων" στα Πατήσια.

Ο Γενικός Διεθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος καλοσώρισε τόσο τον Εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου, Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, όσο και τους παρεβρισκομένους.

"Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, την σημερινή μέρα να έχουμε κοντά μας ένα πολύ οικείο πρόσωπο, σε 'μένα προσωπικά αλλά και σε πολλούς από εμάς, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, αγαπημένο φίλο και αδερφό" ανέφερε ο π. Ειρηναίος.

"Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η Βυζαντινή μουσική, πάνω απ’ όλα είναι η λατρεία προς το θεό και για να εκτιμήσουμε πλήρως την λειτουργία της μουσικής πρέπει να κατανοήσουμε δύο βασικές αντιλήψεις. Η πρώτη είναι η πίστη στη μετάδοση του αγγελικού άσματος και η δεύτερη είναι η συμμετοχή. Η λατρεία της εκκλησίας μας είναι κοινωνική. Χωρίς πίστη δεν υπάρχει λατρεία διότι η πίστη είναι κινητήριος δύναμη που μας ωθεί να λατρέψουμε το δημιουργό μας" τόνισε σε άλλο σημείο ο π. Ειρηναίος.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης μετέφερε τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου διαβεβαιώνοντας ότι παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη το έργο το οποίο επιτελείται τόσα χρόνια και αναφερόμενος στα έργα των πατέρων της εκκλησίας τόνισε την υψηλή διακονία και παρουσία του ιεροψάλτου στην λατρεία της εκκλησίας μας.

"Σήμερα πρόκειται να επιδώσουμε τα διπλώματα σε όσους επέλεξαν να διακονήσουν την ψαλτική τέχνη, την τέχνη αυτή την αγγελική και είναι μια αφορμή να σκεφτούμε όλοι πόσο πρέπει να σεβόμαστε το ιερό αναλόγιο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Βαρνάβας.

"Οφείλουμε στο αναλόγιο επάνω να έχουμε όλοι προσευχητική διάθεση και ότι λέμε να βγαίνει μέσα από την ψυχή μας" πρόσθεσε ο π. Βαρνάβας.

Κλείνοντας ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. υπογράμμισε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον π. Ειρηναίο αλλά και όλους τους διδάσκοντες, οι οποίοι ξεπερνούν πολλές φορές τον εαυτό τους και επιτελούν έργα θαυμάσια και μεγάλα προκειμένου να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους σε όλους όσους ποθούν να γίνουν συνόμιλοι των αγγέλων".

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων των τελειοφοίτων και η επίδοση επαίνων.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της 74χρονης προσφοράς και διακονίας του κ. Ανδρέα Ρέβελου στο ιερό αναλόγιο και κατόπιν εισήγησης του Γενικού Δ/ντή π. Ειρηναίου, του απονεμήθηκε τη σύμφωνη γνώμη των καθηγητών, τιμητικό δίπλωμα.

Τέλος ο π. Βαρνάβας απένειμε τιμητική διάκριση στην καλλιτέχνιδα και ζωγράφο, κα Μαρικαίτη Χαμάλη για την ευγενική φιλοτέχνηση και προσφορά των έργων της που κοσμούν τις αίθουσες του Ιδρύματος.

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

ptyxia iaa 23

Εμφανίσεις: 301384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: