Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 18:00

eirinaios nakos 1

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εξετάσεων και σεμιναρίων στις 21 Οκτωβρίου οι κατατακτήριες εξετάσεις  των υποψήφιων σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις νέες πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Πατήσια στην οδό Κωστή Παλαμά 7, Αθήνα.

Την εξεταστική επιτροπή πλαισίωσαν οι: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος και Δ/τής της Σχολής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρύσανθος Αλησάφης, Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, ο Άρχοντας πρωτοψάλτης της Μ.τ. Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου καθώς και ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε η κ. Γρηγορία Χριστοδουλοπούλου.

Να αναφερθεί ότι, το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και η σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μεταφέρουν στους νέους και στις νέες την του Δαμασκηνού Θεία Τέχνη.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διάσωση, προβολή, διδασκαλία και διάδοση της μουσικής παράδοσης του ελληνισμού, ιδιαίτερα στη νεολαία και στο πεδίο της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, της παραδοσιακής λαϊκής μουσικής και των παραδοσιακών χορών, καθώς και της συνολικότερης προβολής του ελληνικού πολιτισμού και η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας με τις αξίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Φωτό: Γιάννης Πεφάνης

eirinaios nakos 2

eirinaios nakos 2

eirinaios nakos 2

eirinaios nakos 2

Εμφανίσεις: 300358
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: