Γράφτηκε από τον/την othonion.wordpress.com/. 17/09 20:01

philothei skion 2

Ο βίος της «Αρχοντοπούλας των Αθηνών», της Αγίας Φιλοθέης ζωντανεύει μέσα από τον θαυμαστό κόσμο του Θεάτρου Σκιών κάθε βράδυ στις 21:00 στο ιστορικό κτίριο του Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Θόλου 5 στην Πλάκα.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δράμα του Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωσήφ Βιβιλάκη, με θέμα τον δραματικό βίο και την ριψοκίνδυνη δράση της Φιλοθέης Μπενιζέλου που αφιέρωσε την ζωή της και την περιουσία της σε έργα αλληλεγγύης στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα.

Οι μουσικοί και οι παίκτες σκιών εμψυχώνουν τις σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και παρουσιάζουν μέσα από το λαϊκό θέατρο σκιών το θαυμαστό συναξάρι της Αγίας.

Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα αποτελεί ομαδική εργασία της επιστημονικής και καλλιτεχνικής ομάδας το «Οθόνιον», που πιστεύει στην αξία των παραδοσιακών σκηνικών πρακτικών.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: 10 ευρώ.

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 6987358561, [email protected] bateaulavoir.gr

Οι συντελεστές της παράστασης είναι πρόθυμοι να την παρουσιάσουν σε ενορίες και σχολεία μετά από συνεννόηση.

philothei skion 1

philothei skion 1

Εμφανίσεις: 300926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: