Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 17:39

pindaria 3

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβών «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων "ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ", πραγματοποίησε το 4ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία απ' όλες τις απόψεις. Πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου, προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών.

Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών οι χορωδίες ομάδας Ιεροψαλτών Πατρών, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Σπυριδωνος Σκιαδαρεση, η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος "Τα πρώτα μου μελωδηματα" υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Στυλιανού Μπενη τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Αρχων Πρωτοψαλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παύλος Φορτωμας στον οποίο ο αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Παπασπυρου απένειμε τιμητική πλακέτα και ο θεολόγος και καθηγητής βυζαντινής μουσικης κ. Σπυρίδων Σκιαδαρεσης τον οποίο τίμησε ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Αναστασίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι χορωδοί μαζί υπό τη διεύθυνση του κ. Φορτωμα, έψαλλαν το απολυτικιο της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού και του Ευαγγελιστού Λουκά. Τη βραδιά έκλεισε με το μεστό και εμπνευσμένο λόγο του ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνήματος π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδειας κ. Γεωργιου ήταν ο ιερολογιοτατος διάκονος π. Δημήτριος Αναδιωτης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και χαιρετισμο στην εκδηλωση, λογω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Μητροπολιτου.

pindaria 1

pindaria 1

pindaria 1

pindaria 1

Εμφανίσεις: 259642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: