Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 09:34

tettiges 2

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής τής Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" πραγματοποίησε μεγάλη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως, με τραγούδια και μουσική απ' όλη την Ελλάδα και κυρίως με τραγούδια τής Ανατολής αλλά και χορούς των πολιτιστικών συλλόγων τής περιοχής όπου όλοι μαζί έγιναν μια ομάδα με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η χορωδία "ΤΕΤΤΙΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΉΣ" με την διεύθυνση του Ιεροδιακόνου τής Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου π. Νεόφυτος Γρηγοριάδης μαζί με νεαρούς μουσικούς οργανοπαίχτες έδωσαν ένα άρωμα Ανατολής.

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι έδωσαν το παρών και απήλαυσαν την μουσική,τα τραγούδια και τους χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Νεόφυτο για την προσπάθεια που κάνει να διδάξει τόσο την Βυζαντινή Μουσική όσο και την παραδοσιακή στους νέους σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου αφού είναι υπεύθυνος τής σχολής και όλη την εβδομάδα διδάσκει σε διάφορες μεγάλες ενορίες σε παιδιά και μεγαλυτέρους την μουσική μας.

Στο τέλος ακολούθησε παραδοσιακό λαϊκό γλέντι.

tettiges 3

tettiges 3

Εμφανίσεις: 300840
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: