Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/06 12:00

exetasis 4

Με τη Χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 18:00΄ οι Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στη Σχολή της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής μουσικής / Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής (αίθουσα εξετάσεων του Ωδείου).

Η Επιτροπή των απολυτηρίων εξετάσεων, η οποία ορίστηκε από το ΥΠΠΟ.Α, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποτελούνταν από τον κ. Αθανάσιο Παπαζαρή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή ως Πρόεδρο και ως μέλη από τους π. Χρήστο Κυριακόπουλο, π. Ειρηναίο Νάκο, κ. Δημήτριο Κυριακόπουλο και κ. Δημήτριο Βερύκιο, ειδικό Καθηγητή-Εισηγητή των εξετάσεων.

Ως εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ.Α παρέστη ο κ. Κωνστα-ντίνος Κατσουλάκης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, λόγω κωλύματος, εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Βάλβης.

Η Επιτροπή, μετά το τέλος των εξετάσεων και με ομόφωνη απόφασή της, απένειμε

1. Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής στους:

• Ελπίδα Παπαδοπούλου με τον βαθμό Άριστα και 1ο Βραβείο.

• π. Κοσμά Ρισάνο με τον Βαθμό Άριστα.

2. Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής στους:

• π. Νεκτάριο Ευγενίου με τον βαθμό Άριστα.

• Ελευθέριο Λαλιώτη με τον Βαθμό Άριστα.

• Αργυρώ Πάτσιου με τον βαθμό Άριστα και

• Γεωργία Χρόνη με τον βαθμό Άριστα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, διερμηνεύοντας την ικανοποίηση των μελών της, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ειδικό Καθηγητή κ. Δημήτριο Βερύκιο για το υψηλό επίπεδο σπουδής που είχαν οι υποψήφιοι.

Στο τέλος της διαδικασίας των εξετάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, εξήρε την προσφορά όλων όσοι αόκνως εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους για την επιτυχία των στόχων του Ωδείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Διδακτικό προσωπικό όλων των Τμημάτων του Ωδείου, το οποίο αποτελείται από καταξιωμένους καθηγητές – καλλιτέχνες.

Το διδακτικό προσωπικό του Ωδείου αποτελείται από τους: Δημήτριο Βερύκιο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, π. Γρηγόριο Καραλή, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Νεκταρία Καραντζή, Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής, π. Αντώνιο Βάλβη, Καθηγητή Υμνολογίας και Ιστορικών μαθημάτων, π. Δημήτριο Κατσουρό, Καθηγητή των Υποχρεωτικών Μαθημάτων της Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει το γεγονός ότι το Ωδείο στηρίζεται και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη των Σχολών και των Τμημάτων του, στην μέχρι το σχολικό έτος 2017-2018 λειτουργούσα Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής / Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής.

Ο καθηγητής κ. Βερύκιος Δημήτριος, αναφερόμενος στις εξετάσεις, στο παιδαγωγικό κλίμα του Ωδείου και το ακοίμητο ενδιαφέρον του Διευθυντή, ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Παπαζαρή για την εμπιστοσύνη και τη δημιουργική συνεργασία του με τη σχολική κοινότητα, και τους συναδέλφους. Συγχαίροντας δε και τους πτυχιούχους για την επίδοσή τους στις εξετάσεις, τους ευχαρίστησε και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω καλλιέργειας της μουσικής μας με τρόπο αυθεντικό και επιστημονικό.

Στις 4 Ιουνίου, τέλος, διεξήχθησαν οι προαγωγικές εξετάσεις των τάξεων του Τμήματος της Βυζαντινής Μουσικής, ειδικών και υποχρεωτικών μαθημάτων, και ο έλεγχος της σπουδής των σπουδαστών των μουσικών οργάνων.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το Ωδείο στην Ιερά μητρόπολη Πειραιώς. Το 2018 η σχολή Βυζαντινής Μουσικής αναβαθμίστηκε σε Ωδείο τη εμπνεύσει και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στο Ωδείο διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα (κλασικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής) καθώς και τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία για μουσικά σχολεία, μουσικά πανεπιστήμια, χορωδία και ορχή-στρα. Τα πτυχία των κλασικών (συμφωνικών οργάνων), αλλά και οι τίτλοι σπουδών της αρμονίας, της αντίστιξης, της φούγκας, της σύνθεσης, της διεύθυνσης ορχήστρας και του κλασικού τραγουδιού, που χορηγούνται από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

exetasis 1

exetasis 1

exetasis 1

exetasis 1

exetasis 1

exetasis 1

Εμφανίσεις: 301820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: