Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/05 18:06

psaltiki 3

Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Μουσικολογική Ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», με τίτλο Ψαλτική Τέχνη: προϋποθέσεις, παράδοση και διακονία» στην αίθουσατου Επιμελητηρίου Τρικάλων και υπο την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων «Τρίκκης και Σταγών» και «Σταγών και Μετεώρων» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων)

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείο Αθανάσιος Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης και η αντιδήμαρχος Τρικάλων κ.Σοφία Αλέστα.

Στην εκδήλωση μίλησαν α) ο π. Χρίστος Κυριακόπουλος με θέμα , η παρουσία του ιεροψάλτου στα τελούμενα εντός του ιερού ναού, β) 0 κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος Συγγένεια (Ομοιότητες και Διαφορές) της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με την Δημοτική μας Μουσική, γ) η ιατρός κ. Γεωργία Καλομοίρη με θέμα τρόποι προστασίας των φωνητικών χορδών, και ο κ. Ανδρέας Ιωακείμ με θέμα η παιδαγωγική αποστολή της ψαλτικής τέχνης και ο ανεπίγνωστος ζήλος των ψαλλόντων.

Πλήθος ιεροψαλτών και φιλόμουσων ακροατών παρακολούθησαν την ημερίδα η οποία απέσπασε άριστες κριτικές.

psaltiki 3

psaltiki 3

psaltiki 3

psaltiki 3

psaltiki 3

Εμφανίσεις: 300750
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: